Algemene voorwaarden (huisregels)

Algemeen

De gastenkamers zijn eigendom van Christophe en Christine Binst-Van de Kerckhoven, de beheerder/gastheer/gastvrouw genoemd. De beheerder kan zich in voorkomende gevallen laten vervangen door een andere gastheer/vrouw of vertegenwoordiger. 

Deze Algemene Voorwaarden / huisregels zijn van toepassing op alle gebruikers van B&B Otentik, hierna ook de B&B genoemd. Met het bevestigen van de reservering worden deze Algemene Voorwaarden van kracht en gaat u ermee akkoord. Op verzoek wordt een exemplaar van deze Algemene Voorwaarden kosteloos verstrekt aan de gebruikers.  

De privéruimtes mogen niet betreden worden door gasten in de B&B.

Reservering

Bij de reservering dient altijd correct melding te worden gemaakt van het aantal personen dat bij de B&B zal overnachten.

De kamers zijn geschikt voor een maximale bezetting van 2 personen. Het is niet toegestaan om met meer dan twee personen in de kamer te overnachten en/of te verblijven. 

De gastvrouw kan gasten, bij overtreding van deze algemene voorwaarden/ huisregels en bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang de toegang tot de B&B ontzeggen en/of weigeren, zonder verdere mededeling of reden en zonder tegemoetkoming van de verblijfskosten.

De reservering kan mondeling, telefonisch of per e-mail worden aangegaan. Na ontvangst sturen wij u een bevestiging van de reservering. Na betaling is uw reservering definitief en de kamer gegarandeerd.

Afrekenen kan contant of via KBC app en/of payconiq.

Bij het overtreden van de op het reserveringsformulier aangegeven en/of maximale bezetting zal de B&B per overtreding 100% van het op dat moment geldende overnachtingstarief in rekening brengen, bovenop de reeds verschuldigde verblijfskosten.
De minimum leeftijd bij het reserveren en/of inchecken is 18 jaar.

Tarieven

De tarieven zijn inclusief ontbijt, gas, water, elektriciteit, verwarming, BTW en toeristenbelasting. 

De tarieven zijn exclusief kosten van een annulering-en/of reisverzekering en/of andere kosten. 

Tarieven van de B&B zijn steeds vrijblijvend en geschieden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Alle vermeldingen op onze website worden geacht te goeder trouw te zijn verstrekt en geschieden steeds onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen. 

De B&B is niet aan kennelijke fouten op haar website gebonden.

Annulering

Indien u spijtig genoeg niet in staat bent om de aangegane reservering na te komen, dient u dit zo spoedig mogelijk bij ons te melden, zodat wij de daardoor vrijgevallen datum alsnog aan derden kunnen aanbieden. We proberen zoveel mogelijk in overleg tot een akkoord te komen. De gast kan ook kiezen voor een verblijf op een later moment tijdens hetzelfde jaar. Een annuleringskost van 25 euro kan van toepassing zijn.

Tijdens het hoogseizoen en schoolvakanties:

  • bij annulering binnen een maand voor de ingangsdatum is 75% van het saldo als vergoeding verschuldigd. 
  • bij annulering binnen een week voor de ingangsdatum is 100% van het saldo als vergoeding verschuldigd. 

 

Inchecken

Inchecken gebeurt in principe tussen 16:00 uur en 18:00 uur, bij voorkeur voor 20:00 uur om de andere gasten niet te storen.

In overleg met de gastvrouw kan een andere tijd worden afgesproken.

Geeft u in ieder geval uiterlijk één dag vóór aankomst aan hoe laat u ongeveer verwacht aan te komen.

Zo is er zeker iemand aanwezig en hoeft u niet onnodig te wachten. U kunt bijvoorbeeld ook eerder arriveren om alvast uw bagage neer te zetten.

Bij aankomst zijn we verplicht een geldig identiteitsbewijs te vragen.

Uitchecken

Uitchecken kan tot uiterlijk 11:00 uur op de dag van vertrek. 

Afhankelijk van de bezetting, kan in overleg met en na toestemming van de gastvrouw een andere uitchecktijd worden afgesproken.
Hiervoor zal 50 euro worden aangerekend.

Een niet afgesproken later vertrekuur zal worden aangerekend.

Respect voor de buren

Onze B&B is gelegen in het dorpscentrum van Zuienkerke. Wij verzoeken onze gasten vriendelijk om geen overlast te veroorzaken.
Alle muziek – en elk ander geluid – op welke wijze voortgebracht moet op kamersterkte zijn afgestemd, zodat geen geluidsoverlast ontstaat voor de overige gasten en omwonenden en is sowieso verboden van 21u tot 8u s’morgens.

Huisdieren

We zijn dierenliefhebbers maar kunnen jammer genoeg om hygiënische redenen geen huisdieren toestaan.

Sleutelbeheer

Bij aankomst ontvangt u van de gastvrouw één sleutel bestemd voor uw verblijf. U dient zelf zorg te dragen voor het afsluiten van de deuren van uw verblijf. 

Bij het uitchecken graag de sleutel weer inleveren bij de gastvrouw. Bij verlies van een sleutel zijn we genoodzaakt 200 euro in rekening te brengen.

Bedlinnen en handdoeken

Bij uw verblijf worden handdoeken en bedlinnen voorzien en op vraag en naar wens verschoond. De kosten hiervan zijn in de prijs inbegrepen tenzij hier andere afspraken over zijn gemaakt.

Indien bedlinnen, handdoeken en/of badjassen meegenomen worden zullen deze in rekening worden gebracht.

Parkeren

Uw auto kan u gratis parkeren op de daarvoor voorziene parkeervakken aan onze B&B in de straat. 
Moto’s en fietsen kan u gratis parkeren in onze garage of oprit.

Wij zijn niet aansprakelijk voor diefstal en/of enige vorm van schade aan uw wagen.
Opladen van elektrische fietsen mag enkel in de garage en niet in de kamers.

Roken

Het is verboden te roken in de woning of de kamers van onze B&B. 

In overleg kan u roken op het terras, mits anderen hier geen last van hebben en de veiligheid niet in gevaar komt. 

Het terras dient peuk vrij te blijven. Het misbruik van brand/blusmiddelen dan wel het onklaar maken van de rookmelder is niet toegestaan.

Alcohol en drugs

Alcoholmisbruik, drug bezit, -gebruik of het verhandelen is verboden in en rond onze B&B. Bij vastgestelde inbreuk zal een proces verbaal opgemaakt worden door de politie.

Honesty bar

Een honesty bar staat ter beschikking in de zithoek. We vertrouwen erop dat de consumpties juist worden genoteerd zodat we deze ook correct kunnen aanrekenen.

Eigen drank en voeding zijn niet toegelaten in de B&B.

De zithoek is open tussen 12:00 en 22:00.

Internet

Onze B&B biedt een WIFI gastennetwerk aan. 

De gebruiker zal zich onthouden van het bezoeken van internet websites die een onrechtmatig karakter hebben of die niet stroken met de reputatie van onze B&B als aanbieder van de accommodatie. 

Bij constatering of het vermoeden van hinder van derden en/of (overig) internet misbruik door de gebruiker heeft de B&B het recht zonder nadere aankondiging de toegang tot internet al dan niet geheel te blokkeren.

Schade

De B&B is op geen enkele manier aansprakelijk voor enige vorm van schade, verlies of diefstal die u heeft of ondervind tijdens uw verblijf.
Mocht er tijdens uw verblijf schade worden veroorzaakt aan de accommodatie of de inrichting ervan, dient u de gastvrouw hiervan op de hoogte te stellen. Een vergoeding zal hiervoor worden aangerekend.
De beheerder van de B&B is niet aansprakelijk voor verlies van persoonlijke goederen en persoonlijk letsel.

Toegang voor rolstoelgebruikers

Aangezien onze B&B niet beschikt over een lift en onze kamers zich op de 1ste verdieping bevinden is onze B&B helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en/of mindervaliden.

Toegang

De B&B beheerders hebben het recht om zich toegang te verschaffen tot de kamers indien zij dit nodig achten.